ZRÓWNOWAŻONY CATERING PODCZAS EVENTU, CZYLI JAK DOBRZE ZJEŚĆ I NIE MARNOWAĆ?
12.02.2020

Jest kilka czynników, od których bezpośrednio zależy odbiór całego eventu. Jednym z nich jest z pewnością catering! To, aby jedzenie na evencie było smaczne, zachęcało wyglądem i zapachem, ale przede wszystkim… żeby go nie zabrakło, jest oczywistością. Każdy doświadczony event manager wie, jak skonstruować menu na wydarzenie, w zależności od charakteru imprezy, rodzaju zaproszonych gości czy pory roku, w jakiej odbywa się event.

Zarówno my, jaki i nasi Klienci, coraz częściej zastanawiamy się jednak nad tym, jak nasze nawyki żywieniowe wpływają na kondycję naszej planety. Według badań przeprowadzonych na Uniwersytecie w Oxfordzie, ograniczenie mięsa oraz nabiału w diecie, jest najlepszym, co możemy zrobić dla Ziemi. Na naszych eventach już od zeszłego roku serwujemy dania na papierowych talerzach i korzystamy z drewnianych sztućców. W tym roku idziemy o krok dalej!

Rzeczywistość na eventach bywa różna, część naszych Gości nie wyobraża sobie pikniku firmowego bez grillowanej w ziołach karkówki lub kiełbaski. Poniżej przedstawiamy nasze rady co zrobić, aby każdy catering, nawet ten mięsny, był zrównoważony:

Chcemy, aby nasze eventy były coraz bardziej odpowiedzialne i zrównoważone. Pragniemy udowadniać podczas naszych wydarzeń, że duże efekty można osiągnąć niewielkim nakładem kosztów. Wiemy, że małe kroki składają się na wielkie zmiany!